Do wykonania kartki potrzebujemy:
-1 arkusz papieru 30*30
-2 kawałki wstążki
-2 ćwieki
Kurs przystosowany jest do wąskich czekolad z Biedronki:).
1.z arkusza 30*30 odcinamy kawałki w następujący sposób:
-pas papieru o szer.21,2 i dł.18
-zostaje nam taki chudy pasek
-i kawałek ten węższy
-ten najszerszy kawałek bigujemy w następujący sposób:
10cm,1,2 cm,10 cm- ja robię to za pomocą wypisanego żelopisu:
-ten pasek jaki pozostał po odcięciu docinamy do wielkości kartki,czyli na 18 cm:
i dzięki temu mamy dwa kawałki na środek kartki:
-bazę przekłuwamy i mocujemy ćwieki:
a następnie maskujemy ćwieki powyższymi kawałkami papieru.Jak widzieliście na zdjęciu powyżej,zostaje tam trochę miejsca,więc ja z tego wąskiego papieru wycięłam dziurkaczem wzorek i nakleiłam w środku:
-z kawałeczka jaki został nam po docięciu części na środek,przygotowujemy kieszonkę na czekoladę,bigujemy w następujący sposób:1,5cm,1,2 cm,7,3cm,1,2 cm,1,5 cm po bokach.A na dole
1,5 1,2 cm:
i później odcinamy wg następującego wzoru:
-wklejamy kieszonkę i można ją jeszcze ozdobić wycinanką z dziurkacza:
-wkładamy czekoladę:
i środek wygląda tak:
jeśli dla kogoś nie było czytelne,to jeszcze dokładniej opisałam kurs TU.
Pozdrawiam
:*
Świetny kurs, dzięki!
OdpowiedzUsuńWspaniały i bardzo czytelny kurs, muszę się w końcu skusić na czekoladownik.
OdpowiedzUsuńDziękuję za dzielenie się pomysłami.
super! teraz spróbuję zrobić kartkę tą nową metodą:)))
OdpowiedzUsuń