sobota, 17 marca 2012
Wiosenny magnes - dla DT RAPAKIVI
Witajcie!
Dziś pokażę Wam, jak w szybki sposób przygotować wiosenny magnes na lodówkę.
1.Przygotowujemy materiały: kolorowy karton ze sklepiku, papier Rapakivi, podkładka do piwa, koło wycięte z folii magnetycznej:
2. Z zielonego papieru Pistachio wycinamy ozdobną serwetkę - albo wykrojnikową, albo nożyczkami ze wzorem, albo kształt z dziurkacza. Z papieru Winter Elegance #2 odrysowujemy dwa kształty naszej podkładki:
3. Oklejamy podkładkę wyciętymi kwadratami z obu stron:
4. Na podkładkę przyklejamy ozdobę wyciętą z zielonego kartonu:
5. Na tylnej części naklejamy koło z folii magnetycznej:
6. Na koniec ozdabiamy - ja ozdobiłam magnes żółtą różyczką ze sklepiku i zawijasem z wykrojnika:
I w ten sposób nasz wiosenny magnes jest gotowy i może wnieść do naszej kuchni powiew wiosennych kolorków
poniedziałek, 16 stycznia 2012
KARTKA Z CZEKOLADĄ - kurs dla DT Romantycznego ILS
Do wykonania kartki potrzebujemy:
-1 arkusz papieru 30*30
-2 kawałki wstążki
-2 ćwieki
Kurs przystosowany jest do wąskich czekolad z Biedronki:).
1.z arkusza 30*30 odcinamy kawałki w następujący sposób:
-pas papieru o szer. 21,2 i dł.18
-zostaje nam taki chudy pasek
-i kawałek ten węższy
-ten najszerszy kawałek bigujemy w następujący sposób:
10cm, 1,2 cm, 10 cm - ja robię to za pomocą wypisanego żelopisu:
-ten pasek jaki pozostał po odcięciu docinamy do wielkości kartki, czyli na 18 cm:
i dzięki temu mamy dwa kawałki na środek kartki:
-bazę przekłuwamy i mocujemy ćwieki:
a następnie maskujemy ćwieki powyższymi kawałkami papieru.Jak widzieliście na zdjęciu powyżej, zostaje tam trochę miejsca, więc ja z tego wąskiego papieru wycięłam dziurkaczem wzorek i nakleiłam w środku:
-z kawałeczka jaki został nam po docięciu części na środek,przygotowujemy kieszonkę na czekoladę, bigujemy w następujący sposób:1,5cm, 1,2 cm, 7,3cm, 1,2 cm, 1,5 cm po bokach. A na dole
1,5 1,2 cm:
i później odcinamy wg następującego wzoru:
-wklejamy kieszonkę i można ją jeszcze ozdobić wycinanką z dziurkacza:
-wkładamy czekoladę:
i środek wygląda tak:
jeśli dla kogoś nie było czytelne, to jeszcze dokładniej opisałam kurs TU.
Pozdrawiam
:*